Hyppää pääsisältöön

15.4.2024

Kuva
polkupyörät pyöräparkissa. Kuva Kati Kankainen
Jyväskylän pyöräparkkeihin tehdään jälleen tilaa aktiivisten pyöräilijöiden menopeleille. Keskusta-alueen pyöräparkit siivotaan hylkypyöristä torstaina 2.5. alkaen. Jos oma pyörä on jäänyt pyöräparkkiin pidemmäksi aikaa, nyt on parasta noutaa se kotiin!

Siivousoperaatio etenee kolmessa vaiheessa viikon välein. Keskiviikkona 17.4. pyöräparkkien ajokit valokuvataan. Seuraavana keskiviikkona eli 24.4. hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään tulevista poistotoimista kertovat laput. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon. Lapun voi irrottaa pyörästä ja laittaa lähimpään roska-astiaan. Torstaina 2.5. alkaen hylkypyörät kerätään ja toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään. 

Jos oman käyttöpyörän huomaa siivousoperaation aikoihin hävinneen keskustan pyöräparkista, sitä voi maanantaista 6.5. alkaen tiedustella Sovatekiltä (Sorastajantie 4, p. 050 311 8487).

Pyöräparkki ei ole pyörävarasto 

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Siivouksen avulla saadaan tehtyä tilaa pyöräparkkeja aktiivisesti käyttävien kaupunkilaisten pyörille. Samalla esimerkiksi ilkivaltaisesti rikotut pyörät saadaan siivottua pois.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.