Hyppää pääsisältöön

14.3.2024

Kuva
Ralliauto kaahaa soratiellä katsojien edestä.. Kuva Taneli Niinimäki
Tänä vuonna Jyväskylässä toden teolla tapahtuu: SM-viikko 8.-10.3., pesäpallon Itä-Länsi 27.-30.6., Kuninkuusravit 26.–28.7. ja Secto Rally Finland 1.–4.8.

Vuosittaisten ja tuttujen tapahtumien lisäksi pääset nauttimaan suurtapahtumien tunnelmasta.


Pesäpallon Itä-Länsi järjestetään Jyväskylässä 27.–30.6.

Kuva
Pesäpalloilijat kädet ylhäällä. Taustalla yleisöä. Kuva Janne Kuronen

Pesäpallon Itä-Länsi on Suomen suurin ja suosituin tähdistöottelutapahtuma. Tapahtuma järjestään Jyväskylässä neljättä kertaa, viimeksi miesten Itä-Länsi on pelattu Jyväskylässä vuonna 1980.

Itä-Lännen järjestää Pesäpalloliitto yhteistyössä Jyväskylän Kirittärien, Jyväskylän Lohen, Jyväskylän Kiri 2020:n ja Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorien kanssa. Ottelut pelataan uudistuneella Hippoksen pesäpallostadionilla

Otteluiden alustava aikataulu:

  • 27.6. Miesten Ykköspesis-ottelu
  • 28.6. Naisten Superpesis-ottelu
  • 29.6. klo 11.00 Tytöt, klo 16.00 Naiset
  • 30.6. klo 11.00 Pojat, klo 15.00 Miehet

Tapahtuma-alueella on myös kaikille avoin tapahtumatori, jonne pääsee ilman pääsylippua.

Mikä ihmeen Itä-Länsi?

Hevosvoimien Superviikko Jyväskylässä 26.7.–3.8.

Hevosvoimat jylläävät Jyväskylässä, kun Kuninkuusravit ja Secto Rally Finland järjestetään peräkkäisinä viikonloppuina.

Kuninkuusravit 100 vuotta 26.–28.7.

Kuva
Hevonen voittanut ravit, seppele kaulassa. Kuva Maisa Hyttinen

Killerillä vietetään vauhdikasta Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaa. Luvassa on perjantaista sunnuntaihin suomenhevosen juhlintaa ja koko kansan ravifestivaalitunnelmaa.

Tammat kilpailevat Ravikuningattaren ja oriit Ravikuninkaan tittelistä. Osallistujat valikoituvat maan parhaiden suomenhevosravureiden joukosta, ja osallistuminen pääkilpailuihin on monen ravi- ja suomenhevosihmisen suurin haave. 

Ravikuningattaruus ja -kuninkuus ratkaistaan kolmella osamatkalla, jotka on jaettu kilpailtavaksi kahtena päivänä. 

Kuninkuusravit

Secto Rally Finland ajetaan tuttuun tapaan elokuun alussa, 1.–4.8.

Kuva
Ralliauto ja voittajapari maalissa. Kuva Taneli Niinimäki

Legendaarinen Suomen MM-ralli, Secto Rally Finland, ajetaan jälleen Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella. Rallitapahtuman reitit tunnetaan keskisuomalaisista järvimaisemista, näyttävistä hypyistä ja sorateistä, joilta ei vauhtia puutu.

Jyväskylä ja Paviljongin messu- ja tapahtumakeskus toimii tuttuun tapaan Suomen MM-rallin keskuspaikkana. Tapahtuman aloittaa keskiviikkoiltana kaikille avoin lähtöseremonia Jyväskylän satamassa, torstaina ja perjantaina Harjulla ajetaan jännittävät kaupunkierikoiskokeet ja ralli päättyy tällä kertaa Laajavuoren PowerStageen. Maaliin tullaan Paviljongille.

Secto Rally Finland – Suomen MM-ralli


Menneet suurtapahtumat 2024

SM-viikko avasi Jyväskylän suurten urheilutapahtumien vuoden 8.–10.3.

Kuva
Talvilajien SM-viikon 8.-10.3.2024 tapahtumabannerissa on eri lajien urheilijoita edustamassa lajiaan. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut

SM-viikko on toiminnantäyteinen urheilutapahtumakokonaisuus, joka kokoaa yhteen 18 lajin SM-kilpailut. Tapahtumapaikkoina toimivat Hippos-halli, Monitoimitalo, AaltoAlvari, Hippoksen vanha pesäpallokenttä, kilpajäähalli, Laajavuori, Jyväsjärvi, Vehkahalli, Taksihalli, Palokan liikuntapuisto sekä Lutakonaukio.

Sunnuntaina 10.3. Jyväsjärven jäällä kilpaillaan jääravien SM-kilpailut. Tämän yhteydessä Lutakonaukiolla järjestetään SM-viikon talvirieha kello 12–16, johon kaikilla on vapaa pääsy. Koko perheen Talviriehassa on mm. poniratsastusta, rekiajelua, keppihevosrata, sekä talvisen yhteisötaideteoksen rakentamista ja toritunnelmaa. 

SM-viikko 2024 Jyväskylä - SM-viikko

Asiasanat: