Hyppää pääsisältöön

11.1.2024

Kuva
Jyväskylä-kirjaimet lumihangen ympäröimänä. Kuva Miia Lyyra

Toiminta-avustuksia voivat hakea Jyväskylään rekisteröidyt yhdistykset ympärivuotiseen, toimintasuunnitelman mukaiseen toimintaan. 

Kohdeavustuksia haetaan mm. kohdennettuun tapahtumaan, toimintaan tai hankkeeseen. Haettavina ovat myös yksityistieavustukset, asunto-osakeyhtiöiden hissi- ja esteettömyysavustukset sekä yksityisten liikuntatilojen tila-avustukset.

Keskeistä avustusten myöntämisessä on, että avustettavan toiminnan tulee edistää kaupungin strategian mukaista toimintaa, tukea tai täydentää kaupungin järjestämiä palveluita ja kuntalaisten hyvinvointia ja/tai kaupungin elinvoimaa. Toiminnan vaikuttavuuden arvioinnissa hyödynnetään avustuskohtaisesti määriteltyjä kriteerejä.


Hakuaika 2.-31.1.2024

  • Kansalaistoiminnan avustukset: toiminta- ja kohdeavustukset (40 000 €) 
  • Kulttuuriavustukset: toiminta- ja kohdeavustukset (120 000 €)  
  • Liikunta-avustukset: toiminta- ja kohdeavustukset (135 000 €) 
  • Nuorisoavustukset: toiminta- ja kohdeavustukset (107 000 €) 
  • Työllisyyspalvelujen avustukset: toiminta-avustukset (100 000 €)

Mikäli kohdeavustusten määrärahaa jää kevään päätösten jälkeen jakamatta, käynnistetään toinen haku, joka päättyy 31.8.2024.

Hakuaika 1.1.-31.3.2024 

  • Yksityistieavustukset (130 000 €)
  • Yksityisten liikuntatilojen tila-avustukset (94 500 €)

Jatkuva haku 

  • Hissi- ja esteettömyysavustus asunto-osakeyhtiöille (60 000 €)

Kaikkia avustuksia haetaan uuden sähköisen järjestelmän kautta ja hakijoilta edellytetään vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Yhdistyksen, yrityksen tai yhteisön puolesta asioitaessa tulee hakijalla olla asiointiin myönnetyt Suomi.fi -valtuudet: ’Avustushakemuksen tekeminen’. Valtuudet kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa hakea hyvissä ajoin ennen avustushakemuksen jättämistä.

Hakuohjeet, yhteystiedot, linkit

Avustuskohtaiset hakuohjeet, yhteystiedot, linkit sähköisiin hakulomakkeisiin ja ohjeet Suomi.fi -valtuuksien hakemiseen: jyvaskyla.fi/avustukset