Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kiskotilan etuosakuvattuna mikserin takaa. Kuva Kimmo Ylinen
Pääsisältö

Veturitallien nuorisotilan aukiolot vuoden vaihteen aikaan

On taas koittanut se aika vuodesta, kun me suljemme Veturitallien ovet loma-ajalla. Veturitallien nuorisotila on suljettuna 22.12.2022 - 16.12.2023 välisen ajan. Lisäksi joulukuussa olemme suljettuna torstaina 1.12. yksityistilaisuuden vuoksi ja myöskään tiistaina 6.12. eli Itsenäisyyspäivänä emme ole avoinna. Muiden joulukuun päivien kohdalta tarkemmat ohjelmat löytyvät tapahtumat sivulta. Tervetuloa!

Veturitalleilla alkaa Skeittikulttuuri-illat

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, Liike 22 ja Jyväskylän Rullalautailijat ry järjestävät Veturitalleilla skeittikulttuuri-iltoja marraskuussa ja joulukuussa. Illat ovat 16.11., 23.11., 30.11. ja 7.12. Skeittityöpajat alkavat klo 17.00 ja skeittielokuvan näytökset alkavat klo 19.10. Tilaisuus on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja tapahtumat sivulla. Tervetuloa!

Roosa Niskasen näyttely Kiskossa

Marraskuun ajan Veturitallien Kisko tilassa on nähtävillä Roosa Niskasen taidenäyttely Apropoo, Sivumennen. Näin Roosa itse kertoo näyttelystään Facebookissa:

"apropoo, sivumennen sai alkunsa kesällä. mun maalit oli jyväskylässä, minä en. innostuin sit enemmän piirtämisestä ja teinkin sitä tosi paljon. luin myös paljon ja kiinnitin huomiota siihen, et kirjoissa on aina semmosia tyhjiä sivuja alussa ja lopussa. eka mietin et ne on vähän turhia, mut sit mietin et ei - niistähän sais hyvää piirustuspaperia. heh. no, mitään suosikkiteoksia en sentään alkanu repimään, mutta jotkut vanhat kirjat sai uuden elämän. löysin inspiraation pistepiirtämiseen ja aloin tekemään ihmisolentoja näille sivuille, jotka oli nähny aikaa ja joissa oli kivaa tunnelmaa. ja erilaiset pisteet on musta kiehtovia: alkupisteet ja loppupisteet, näillä sivuilla ja elämässä muutenkin."

Vielä ehdit tulla tutustumaan näyttelyyn tiistaina 29.11. ja keskiviikkona 30.11. Tervetuloa!

Syksyn viimeinen Kiskoklubi 2.12.

Veturitalleilla järjetetään tämän syksyn viimeinen Kiskoklubi perjantaina 2.12. klo 18-22. Lavalle nousevat metalliyhtyeet ovat Unknown Decoy, Vanguardian ja Roseburn. Tapahtuma on ilmainen, päihteetön ja ikärajaton. Kahvila Kisko on myös avoinna klo 21 asti. Lisätietoja löytyy Kiskoklubin Facebook tapahtumasta. Tervetuloa rokkaamaan!

Creative Learning Hub -hanke

Jyväskylän nuorisopalvelujen hanke tarjoaa 16-29 -vuotiaille nuorille ohjausta, tiloja ja välineitä luovien alojen projektien toteutukseen vuoden 2022 aikana. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 27.9.2022 klo 16.30 Veturitallien Tornissa. Katso lisätietoja.

Veturitallien pelikerho

Jyväskylän kaupunki ja EXEN järjestävät yhteistyössä pelikerhoja syyslukukaudella 2022. EXEN toteuttaa kerhotoimintaa maanantaisin klo 16.00 18.00 Rajakatu 35, GamePit Pro -tilassa, sekä keskiviikkoisin klo 16.00–18.00 Matarankatu 2, GamePit Mataralla. Kerhot alkavat viikolla 36.

Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.00-18.00 Veturitallinkatu 6, Veturitalleilla. Kerho käynnistyy 5.10.

Veturitallien ryhmään otetaan 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Pelikerhoissa keskitytään Free-to-play-peleihin, kuten esimerkiksi Fortnite ja League of Legends. Kerhojen tarkoituksena on kehittää pelaamisen avulla sosiaalisia taitoja, ryhmätyöskentelyä sekä elämänhallintaa. Kerhojen kantavia teemoja ovat yhteistyö, kommunikaatio, liikunta, pelitaktiikat, hauskuus ja hyvinvointi. Jokaisella kerralla on myös aktivoiva liikuntaosio.

Ilmoittaudu mukaan nyt!

Mikäli Veturitallien ryhmästä herää lisäkysymyksiä, voitte olla yhteydessä markus.pitkanen@jyvaskyla.fi

Kuva
Kuvassa on pelitilassa olevien tietokoneiden pelipaikista. Kuva on tumma, jossa tietokoneiden näytöt yhdessä ledinauhojen kanssa luo tunnelmaa tilaan.

LumoAvaa-teemaillat

LumoAvaa-teemaillat on tarkoitettu luonnosta kiinnostuneille, huolestuneille ja sitä rakastaville henkilöille. Illoissa keskustellaan ympäristöstä, ilmastoasioista ja luonnon monimuotoisuudesta. Tarkoituksena olisi myös käydä ihmettelemässä ja tutkimassa luontoa sekä tehdä kantaa ottavaa taidetta. Tapaamiset ovat kello 17 -19.

  • Ke 24.8. 
  • Ke 28.9.
  • Ke 26.10.
  • Ke 24.11.
  • To 15.12.

LumoAvaa-ympäristökasvatushanke

Seuraa somesta Veturitallien ajankohtaisia tapahtumia

Facebook: @VeturitallitJyväskylä

Instagram: @veturitallit
 

Somevirta-upotus
Asiasanat:  
veturitallit
nuorisotyö