Hyppää pääsisältöön

22.11.2023

Kuva
Veturitallien sisäänkäynti ulkopuolelta kuvattuna. Kuva Isabella Saartoala
4H-yhdistyksen toimisto löytyy Jyväskylän Veturitallien toisesta kerroksesta.

Jyvässeudun 4H-yhdistys on löytänyt toimistotilat Jyväskylän Veturitalleilta. Veturitalleilla jo ennestään toimivat nuorten ja nuorten aikuisten tilat ovat osoittautuneet oivalliseksi mahdollisuudeksi yhteistyöhön kaupungin nuorisotyön kanssa.

4H-yhdistys on Jyväskylän kaupungin alivuokralaisena Veturitalleilla ja maksaa tiloista käypää vuokraa.  

- Uusi toimistomme antaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Tiloissa on ennestään nuoria ja näemme täällä toimintamme kohderyhmää, kertovat 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Henna Lillukka, nuorisotoiminnan koordinaattori Viola Vilhonen sekä Keski-Suomen 4H-yrityskoordinaattori ja hankekoordinaattori Pia Kautto. Kolmikon lisäksi Veturitalleilla työskentelee hankekoordinaattori Aleksi Ilmonen. 4H-yhdistyksessä työskennellään myös hybridimallisesti eli osan viikosta osa työntekijöistä on etätöissä. 

4H-yhdistys järjestää toimintaa Veturitallien muissa tiloissa silloin, kun nuorisopalveluilla ei ole niissä omaa toimintaa. Veturitalleilla järjestetään esimerkiksi hygieniapassikoulutuksia, nuorten tapaamisia ja klubitapaamisia. Toiminta on muuttanut muotoaan niistä ajoista, kun 4H tunnettiin lähinnä maatalouteen ja viljelyyn liittyvistä kerhoistaan ja toiminnoistaan.

- 4H:n toiminta perustuu työllistämiseen, koulutuksiin ja yritteliäisyyskasvatukseen. Jyvässeudun 4H:ssa on eniten 4H-yrittäjiä koko Suomen mittakaavassa. Lisäksi järjestämme kerhotoimintaa ympäri Jyväskylän kouluja, työpalvelua, nuorisovaihtoja ja kesätyöllistämisiä. Työllistämme vuosittain noin 200 nuorta, toiminnanjohtaja Henna Lillukka lisää. 

Tieto 4H-yhdistyksen toimitilatarpeista kantautuivat Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluihin, joista sitten tarjottiin alivuokralaisuutta. 

-  Veturitallien monitoimijaiseen konseptiin sopii hienosti, että meillä on eri toimijoita saman katon alla. Tulevaisuudessa toivottavasti voimme laajentaakin toimintaa käytön sallimissa rajoissa. Veturitallien käyttöaste on tosin jo nyt todella hyvä, kertoo nuorisopalvelujen palveluesihenkilö Elina Lämsä. 

Jyvässeudun 4H-yhdistyksen toimisto sijaitsee Veturitalleilla osoitteessa Veturitallinkatu 6, sisäänkäynti tallista 4 (toinen kerros). 
 

Lisätiedot: 

Elina Lämsä
palveluesihenkilö (nuorisopalvelut, alueellinen nuorisotyö) 
p. 040 623 4388
[email protected]  

Henna Lillukka
toiminnanjohtaja (Jyvässeudun 4H-yhdistys)
p. 044 567 0103
[email protected]
 

Asiasanat: