Hyppää pääsisältöön

25.10.2023

Kuva
Junavaunuhäiriköt-yhtye istuskelee kosken vieressä kiveyksellä, yhdellä jäsenellä kitara kädessä promokuva. Kuva Antti Toikkanen
Singlet julkaistaan tärkeimmissä suoratoistopalveluissa. Perjantain päihteettömällä, maksuttomalla ja ikärajattomalla keikalla esiintyy Junavaunuhäiriköiden ja The Hikersin lisäksi Otso.

Jyväskylä Rock Academy -toiminnassa olevat Junavaunuhäiriköt ja The Hikers julkaisevat singlensä suoratoistopalveluissa perjantaina 27.10.2023. Veturitallien Kiskoklubilla esiintyy edellä mainittujen lisäksi myös Otso. 

Perjantain Kiskoklubin alkuperäiseen ohjelmistoon kuulunut Melankolian lapset -yhtye on joutunut perumaan keikkansa.

Aikataulut perjantaina: 
18:45 Otso
19:45 The Hikers
20:45 Junavaunuhäiriköt 

Junavaunuhäiriköt: Ilmapallo on samalla yhtyeen debyyttisingle

Jyväskyläläinen Junavaunuhäiriköt on uusin yhtye Jyväskylä Rock Academy -toiminnassa. Bändi soittaa suomenkielistä pop-- ja rock musiikkia höystettynä omilla erikoisuuksilla. Junavaunuhäiriköiden musiikki sisältää tarttuvia melodioita, repiviä kitarariffejä ja maukkaita bassolinjoja, jotka rummut täydentävät jouhevaksi grooveksi.
-  Ilmapallo on herkkä, mutta rockahtava kappale, joka kuvaa lapsen kaltaisen toivon ja uteliaisuuden löytämistä elämän synkkyyden keskeltä, Junavaunuhäiriköt-yhtye kertoo. 

Junavaunuhäiriköissä vaikuttavat Stella Lindström (laulu), Kalle Vilander (kitara), Helmi Papinniemi (basso) ja Ilari Suortamo (rummut). Kappaleen on sanoittanut ja säveltänyt Stella Lindström. Tuotannosta ja sovituksesta vastaa Junavaunuhäiriköt, Jyväskylä Rock Academy ja Teemu Liekkala. Liekkala on myös äänittänyt, miksannut ja masteroinut kappaleen. 

Eero Vehniäisen toteuttama musiikkivideo Ilmapallo-kappaleesta on niin ikään nähtävillä YouTubessa Jyväskylä Rock Academy -kanavalla 27.10.2023.

The Hikersin singlellä kuullaan tällä kertaa laulua

Alle 20-vuotiaiden nuorten miesten yhtye The Hikers jatkaa rautalankamusiikin perintöä ja ylläpitävänsä kadotetun Suomen aikaista musiikkikulttuuria. Yhtyeestä kuvatut videot ovat keränneet YouTubessa yli 100 000 katselukertaa. 
- Onnettoman Uni on tyylipuhdas kitaravoittoinen iskelmä, joka nöyrästi kumartaa rautalangan sanansaattajille. Ensimmäinen julkaisumme oli instrumentaali, mutta Onnettoman uni on laulettu kappale. Basistimme Pietari Vähäjylkkä hoitaa myös laulun, The Hikersista kerrotaan.

The Hikersissa soittavat Sasu Pohjola (soolokitara), Vili Pohjola (komppikitara), Pietari Vähäjylkkä (basso) ja Johannes Rissanen (rummut). Onnettoman uni -kappaleen on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Teemu Liekkala. Tuotannosta vastaa Liekkala ja Jyväskylä Rock Academy.  

Jyväskylä Rock Academy

Nuorten yhtyeiden ja artistien opastukseen sekä valmennukseen perustuva Jyväskylä Rock Academy -toiminta alkoi syksyllä 2014. Suomen huippumuusikot ja musiikkialan ammattilaiset opastavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen musiikkiin erikoistuneiden nuorisotyöntekijöiden kanssa Jyväskylä Rock Academyn artisteja. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämän Jyväskylä Rock Academyn toimintamalli on sovellettu Turku Rock Academyn pohjalta. 
 

Lisätiedot:

Seppo Pohjolainen 
nuorisonohjaaja 
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 311 8856