Hyppää pääsisältöön

14.8.2023

Kuva
Veturitallit kuvattuna etupihalta, sinisellä taivaalla pilvenhattaroita. Kuva Esa Linna
Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) järjestetään syksyllä uusi Silmissä Pätkii -elokuvatapahtumakokonaisuus, johon lukeutuvat lauantaina 9.9. järjestettävä työpaja ja 14.–15.10. järjestettävä kaksipäiväinen elokuvafestivaali.

Lauantaina 9.9. kello 14–17 järjestettävässä työpajassa kuullaan Rauli Ylitalon ja Ari Savosen ajatuksia alasta. 

Rauli Ylitalo on jyväskyläläislähtöinen ja sittemmin helsinkiläistynyt, käsikirjoittaja, ohjaaja sekä omien sanojensa mukaan leffanörtti. Häntä luonnehditaan myös Suomen Quentin Tarantinoksi nimenomaan laajan elokuvatietämyksen ja elokuvia kohtaan sykkivän sydämen takia. Välillä jopa arveluttavista ja provosoivista musiikkivideoistaan tunnettu Ylitalo on ohjannut musiikkivideoita muun muassa Turmion Kätilöille. Lisäksi hän on voittanut kolme kertaa Oulun Musiikkivideofestivaalien yleisöäänestyksen ohjaamillaan videoilla. Ylitalo on myös käsikirjoittanut jaksoja Salatut Elämät -tv-sarjaan, jossa hän on myös näytellyt Sami Kososen roolia. Ylitalo ylläpitää Totuus Elokuvasta YouTube-kanavaa, joka Suomen toiseksi seuratuin suomenkielinen elokuviin keskittyvä kanava.

Ari Savonen on alun perin Saarijärveltä, mutta nykyisin kouvolalaistunut elokuvantekijä. Hän on työskennellyt monissa täyspitkäelokuvissa useissa eri työtehtävissä. Savonen vaikuttaa Gobmi Tuotanto -tiimissä tehden näyttäviä maskitehosteita. Savosen tunnetuimpia tehostetöitä ovat mm. elokuvat "Bunny the Killer Thing", "It Came From The Desert", tuleva "Gravedigger and the Random People" ja "Lordi - Scare Force One" -musiikkivideo. Nykyään Ari Savonen tekee myös muun muassa opetusvideoita eri findietehosteista YouTube-kanavalleen (Fake Blood Brothers @tekoveriveljet).

Kolmen tunnin aikana kuullaan vieraiden ajatuksia alasta, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollisuus kysyä kysymyksiä tai apua omaan videoprojektiin. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua Jyväskylän Veturitallien studiotiloihin. Työpajaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Nuoret aikuiset ovat elokuvafestivaalin takana

Lokakuussa järjestettävän elokuvafestivaalin ohjelmisto koostuu avoimen haun kautta saapuneista teoksista. Haku aukeaa syyskuussa. Tänä vuonna kategoriat ovat lyhytelokuva, trailerit, skeitti-, parkour- ja lasketteluvideot, musiikkivideot, lyhyet sketsit, lyhyet pystyvideot, animaatiot sekä pelikoostevideot. 

-       Mikäli nyt syntyy ajatus hakuun sopivasta teoksesta tai editointipöydällä löytyy jo puoli valmis pätkä, kannattaa videon valmistusta jatkaa rivakasti, jotta ehtii hakea tapahtumaan mukaan, kertoo kulttuurituottaja Miia Lyyra.

Silmissä pätkii -elokuvatapahtuman työpaja ja festivaali ovat maksuttomia sekä avoimia kaikille alle 29-vuotiaille. Lisätietoja Silmissä Pätkii -elokuvatapahtumasta voit lukea: veturitallit.jyvaskyla.fi/tapahtumia  

Silmissä Pätkii -elokuvafestivaalin suunnittelevat ja tuottava nuorista koostuva tiimi yhdessä Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen kanssa. Elokuvafestivaali toteutetaan yhteistyössä Nuori kulttuuri Roots -toiminnan kanssa.
 

Lisätietoja 4.9. alkaen:
kulttuurituottaja Miia Lyyra
p. 046 922 5990
miia.lyyra@jyvaskyla.fi