Hyppää pääsisältöön

25.5.2023

Kuva
Kuvituskuva. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
LystiKylä on uusi koko perheen monitaiteinen festivaali, joka järjestetään 9.–11.6. Jyväskylässä. Tapahtumissa eri puolilla kaupunkia voi fiilistellä konserteissa, viihtyä teatteri- ja tanssiesityksissä, osallistua mielenkiintoisiin työpajoihin ja nauttia kesäisestä tunnelmasta iloisissa festarikulkueissa.

Lauantaina 10.6. Lystikylässä on paljon mukavaa tekemistä:

Lounaispuistossa on lauantaiaamuna klo 9.30 alkaen luvassa lystiä menoa. Voit tehdä oman festivaalinaamarin ja tanssia sekä musisoida Musakatin ja Kanatuden kanssa. Pääset myös tapaamaan Viirun ja Pesosen sekä Herra Hakkaraisen ja Masa Marsun, jotka johdattavat klo 11.30 alkaen iloisen juhlakulkueen Kompassille. Keskustassa juhlaväkeä odottaa monet seikkailut kauppakeskusten uumenissa. Lounaispuistoon, juhlakulkueeseen ja Kompassin ympäristön toimintaan on vapaa pääsy.

Lauantaina Jyväskylän kaupunginteatterilla (Vapaudenkatu 36) tapahtuu koko päivän! Teatteri Hevosenkenkä esittää pienellä näyttämöllä koko perheen nukketeatterinäytelmän Koirakampaamo Villa Koiranen klo 10.30 ja klo 12.00. Mukaansatempaavassa esityksessä seikkailee kaikkien koirien suosikkikampaaja Gilbert Geeli. Kilpaileva koirakampaaja keksii ovelan juonen viedäkseen Geelin salaisen eliksiirin reseptin ja hullunkurinen seikkailu on valmis. Liput 12 €.

Kaupunginteatterin teatteriseikkailut toteutetaan klo 14.30 ja 15.45. Lähde Teatterikoira Alvarin ja hänen veljensä Henrikin mukana etsimään kadonnutta rohkeushäntää ja pääset tutustumaan teatterilta löytyviin jännittäviin paikkoihin. Liput 12 €.

Päivän päätteeksi suurella näyttämöllä esitetään Vallattoman laivan laulut -konsertti klo 17.00. Uutuuskonsertissa nostetaan purjeet ja annetaan musiikin viedä! Laivan miehistöön kuuluu kaikenlaista väkeä ja heistä lauletaan riemukkaita lauluja. Esiintyjinä ovat Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Soili Perkiö, Piia Säpyskä ja Gradian lasten lauluryhmä johtajanaan Kaisa Halmemies. Konsertin visuaalisen ilmeen toteuttaa monista lastenkirjoista tuttu kuvittaja Liisa Kallio. – Kallio livepiirtää konsertin aikana valkokankaalle Vallattoman laivan laulut -kirjasta tuttuja hahmoja ja konsertti onkin tässä muodossaan ensiesitys. Myös kirjoja ja levyjä on myynnissä konserttipaikalla, kulttuurituottaja Päivi Kaski vinkkaa. Liput 14 €.

Kulku kaupunginteatterille

Kirkkopuiston rakennustyömaan takia kulku teatteritalolle tapahtuu Hannikaisenkadulta Hallintokorttelin läpi Rakentajantalon ja Tietotalon välille rakennettua väliaikaista väylää pitkin. Teatteritalolle kuljetaan Hallintokorttelin sisäpihalta teatteritalon yleisölämpiön lasiovien kautta. Lasiovet sijaitsevat teatteritalon sivuseinällä, teatterin ulkoterassilla kaupungintalon puoleisella seinustalla. Kartta työmaa-alueesta ja liikennejärjestelyistä löytyy nettisivulta: Ydinkeskustan rakennushankkeet.

Lippujen myynti: lippu.fi (tilausmaksu alkaen 1,50 €). Versonraitin lippumyymälästä, kauppakeskus Tawast (Kauppakatu 35) liput voi ostaa ilman tilausmaksua. Lippuvaraukset p. 014 569 0110.

LystiKylän esite 2023

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Päivi Kaski, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

https://www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti