Hyppää pääsisältöön

25.5.2023

Kuva
Oppilaat pyöräilevät. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Uudistunutta Puistokatua ja Puistotorin puistoa juhlistetaan perjantaina 26.5.

Jyväskylän Puistokadulle Yliopistonkadun ja Rajakadun välille on toteutettu uudet jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Ohessa Puistotorin puisto on remontoitu ja valmistunut pienten lasten leikkipaikkaa lukuun ottamatta. Puistokoulun oppilaat ovat olleet mukana Puistotorin puiston suunnittelussa.

Jyväskylän kaupunki, JYPS ry ja Sisä-Suomen poliisilaitos järjestävät uusien väylien ja puiston juhlalliset avajaiset huomenna 26.5.

Tapahtuma Puistokoulun oppilaille klo 9–13

Avajaiset alkavat osiolla Puistokoulun esikoululaisille ja alkuopetuksen oppilaille. Tapahtumassa esimerkiksi tarkastetaan pyörien kuntoa ja kevythuolletaan niitä, pidetään taitoajorataa sekä opastetaan liikennesääntöjä. Lapsille on myös evästarjoilu.

Kaikille avoin tapahtuma klo 14–17

Kaikille avoimet uusien väylien ja puiston avajaiset pidetään Puistotorin puistossa Puistokadun varrella lähellä Yliopistonkadun risteystä.

Tilaisuudessa kerrotaan uusien jalkakäytävien ja pyöräteiden sekä puiston taustasta ja rakentamisesta. Väylät avataan virallisesti käyttöön nauhan leikkaamisella klo 14 – avaajana toimii Jyväskylän lukuvuoden 2023–2024 lapsipyöräilypormestari Lennart Makkula.

Uusilla pyöräteillä ajetaan omilla fillareilla esittely- ja tutustumisajo klo 14.30 alkaen. Samalla esitellään kulkemista uusilla järjestelyillä esimerkiksi Ainonkadun ja Yrjönkadun risteyksissä.

Avajaisissa on tarjolla kahvia, teetä ja mehua sekä purtavaa kävellen ja pyörällä kulkeville. Polkupyöräpoliisit opastavat liikkumista uusilla väylillä. Paikalla voi myös koeajaa lastipyörää ja sähköpyörää.