Hyppää pääsisältöön

24.5.2023

Kuva
Kuusi miestä tummissa puvuissa tummaa taustaa vasten. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Lounaispuiston kesää vietetään monipuolisin tapahtumin aina toukokuun lopulta elokuulle asti. Tervetuloa viihtymään puiston vehreyteen ja nauttimaan laulusta, soitosta, tanssista ja muista puistotapahtumista! 

Kesäkuussa Lounaispuisto tarjoaa parastaan

Torstaina 1.6. klo 18 lavalla nähdään Tauno ja Ansa -laulukomedia, jonka tarina sijoittuu 1950-luvun Helsinkiin. Nuori Ansa opiskelee laulunopettajaksi ja komea Tauno Palo näyttelee ja tekee elokuvia. Taunon värikäs yksityiselämä aiheuttaa yllättäviä käänteitä, joihin myös Ansa joutuu mukaan. Komediassa kuullaan akustisen orkesterin soittamana Taunon ja Ansan kulta-ajan tunnetuimpia kappaleita, kuten Kulkurinvalssi ja Laulava sydän. Päärooleissa ovat tangokuningas Tommi Soidinmäki ja Eeva Saarenpää. Puistossa toimii tapahtuman ajan kahvio. Vapaa pääsy!

Lounaispuiston kesään kuuluvat perinteisesti myös yhteislaulut. Kesän ensimmäinen Lounalaulut-tilaisuus järjestetään tiistaina 13.6. klo 18. Laulattajina kesäisessä illassa ovat Jonna Ortju ja jazzpianisti Marian Petrescu. Yleisö voi seurata laulujen sanoja sähköisestä lauluvihkosta omalta älylaitteeltaan, mutta tapahtumassa on saatavilla myös rajoitettu määrä paperisia lauluvihkoja, jotta jokainen voi laulaa ikivihreiden sävelmien tahtiin. Vapaa pääsy!

Juhannustanssien pyörteisiin päästään mukaan torstaina 22.6. klo 18, kun lavalle astelee Tanssiorkesteri Ihana. Monipuolista musiikkia soittava bändi on tullut tunnetuksi myös Meiju Suvaksen taustabändinä. Yhtyeessä laulavat ja musisoivat Marianne Taipale (koskettimet), Antti Raivio (kitara), Viljami Salo (rummut) ja Severi Lehtimäki (basso). Päihteettömään tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelmaa kaikenikäisille

Iskelmämusiikin klassikot -konsertissa torstaina 20.7. klo 18 kuullaan iskelmämusiikin rakastettuja klassikkosävellyksiä vuoden 2014 tangokuninkaan Teemu Roivaisen ja Energia-orkesterin esittämänä. Roivainen on tunnettu genrerajoja halkovasta laajasta musiikillisesta osaamisestaan. Hän on keikkaillut Jyväskylästä lähtöisin olevan Energian kanssa jo lähes 10 vuoden ajan. Liput keikalle 10 € Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta tai paikan päältä.

Torstaina 10.8. klo 17.30 Lounaispuiston valloittaa Taikuri Karin hullunkurisen hauska taikashow, jonka parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Ilta jatkuu Elisa Keisasen koko perheelle suunnatulla tanssillisella Pulut-työpajalla, johon voi ilmoittautua ennakkoon osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/pulut. Leffapiknikillä loppukesän pimenevässä illassa 23.8. klo 21 esitetään Hiljainen tyttö -elokuva (K7) ja kesän viimeiset Lounalaulut lauletaan 30.8. klo 18 yhdessä Jonna ja Viljami Ortjun kanssa. Elokuun tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lounaispuiston kesän tapahtumat:
(Minna Canthin katu 11)

  • 1.6. klo 18 Tauno ja Ansa -laulukomedia
  • 6.6. klo 17 Loiske Ensemble: Kesäjuhlat - tanssi- ja musiikkiesitys
  • 13.6. klo 18 Lounalaulut-yhteislaulutilaisuus
  • 22.6. klo 18 Juhannustanssit: Tanssiorkesteri Ihana
  • 10.7. klo 12–15 Suuri maalaustapahtuma, tapahtumapaikkana Kirkkopuisto!
  • 20.7. klo 18 Teemu Roivainen ja Energia, liput 10 €
  • 10.8. klo 17.30 Taikuri Karin taikashow, tanssillinen Pulut-työpaja
  • 16.8. klo 13 Osiris-teatteri: Vahva ja hellä
  • 23.8. klo 21 Leffapiknik: Hiljainen tyttö (K7)
  • 30.8. klo 18 Lounalaulut-yhteislaulutilaisuus

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ellei toisin mainita!

Lisätietoa Lounaispuiston kesän ohjelmasta: www.visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa/

 

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Satu Waren, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 050 599 6017, satu.waren(at)jyvaskyla.fi