Hyppää pääsisältöön

7.7.2022

Sarjakuvaseuran näyttely Lähiruokaa sarjakuvan nälkään 7.7.-11.9.2022 Jyväskylän taidemuseossa tarjoilee sarjakuvia taidetila Ilmiössä taidemuseon kolmannessa kerroksessa. Näyttely esittelee originaalipiirroksia ja digiprinttejä sarjakuvaseuran jäsenten töistä. Voit myös itse tehdä sarjakuvan ja ripustaa sen esille. Museokaupasta voit ostaa itsellesi seuran albumeita. Taidemuseoon on alle 24-vuotiailla vapaa pääsy.
Kuva
Yksityiskohtainen piirros turbaanipäisestä hahmosta. Kuva Juuso Laasonen

Näyttelyn lisäksi sarjakuvia innostetaan piirtämään maksuttomissa työpajoissa taidemuseon Taikatilassa keskiviikkona, torstaina ja perjantaina 13.-15.7. kello 11-13. Työpajat sopivat kaikenikäisille, mutta vaativat itsenäistä työskentelyä. 

Keski-Suomen Sarjakuvaseuran toiminnan tarkoitus on edistää paikallista ruohonjuuritason sarjakuvatoimintaa, sarjakuvataiteen tunnettuutta yleisesti sekä madaltaa julkaisukynnystä aloittaville sarjakuvataiteilijoille. Yhdistyksen toiminnassa voivat olla mukana kaikki sarjakuvatoiminnasta innostuneet. 

Sunnuntaina 10.7.2022 Keski-Suomen Sarjakuvaseura tuottaa Jyväskylän ensimmäisen sarjakuvafestivaalin Toivolan Vanhalla Pihalla kello 11-18, tilaisuus on maksuton. Tapahtumasta on tarkoitus muodostaa vuosittainen osa Jyväskylän kulttuuritarjontaa ja osa kotimaisia sarjakuvatapahtumien kavalkadia.

Seura kokoontuu viikoittain ja lisätietoa ajankohtaisesta toiminnasta saa parhaiten seuraamalla Facebook-sivuja ja Instagram-tiliä tunnisteella @kessusaku.

Nonstop-sarjakuvatyöpaja
13.7., 14.7. ja 15.7. klo 11-13

Taidemuseolla sarjis-työpajassa suunnitellaan oma hahmo ja/tai piirretään sarjakuvaa. Lopuksi voit ripustaa oman sarjakuvasi Ilmiön mustaan tilaan esille. Välineet saat työpajassa ohjaajalta tai voit tuoda omat kynät ja paperit. Työpaja on maksuton. Osallistujilla on samalla mahdollisuus tutustua maksutta museon näyttelyihin. 

Ei ennakkoilmoittautumista. Voit osallistua yhtenä tai kaikkina päivinä. Työpaja sopii kaikenikäisille, mutta vaatii itsenäistä työskentelyä. Ohjaajana Keski-Suomen sarjakuvaseuran pj. Raimo Saastamoinen. 

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna 11-18
liput 8 / 6 / 4 €, vapaa pääsy alle 24-vuotiaille ja kaikille perjantaisin