Hyppää pääsisältöön

10.1.2022

Puistotorinpuiston työmaa jäi keskeneräiseksi, ja puisto on suljettuna tulevan talven ajan. Myös Puistotori-kadulta Kalevankadun risteykseen kulkeva käytävä on suljettu. Töitä jatketaan taas kevään alettua.
Kuva
Miestä kuvaava puuveistos. Taustalla rakennusvälineitä.

Työt puistossa päästiin aloittamaan suunniteltua ajankohtaa paljon myöhemmin. Samalla alueella oli monia eri työmaita, ja kaikkien työmaiden liikennejärjestelyt vaikuttivat siihen, että työt etenivät aiottua hitaammin. 

- Puistoalueella jäi monia työvaiheita kesken, emmekä voi taata puiston turvallista käyttöä, joten puisto oli suljettava. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille, sanoo viherrakennuttaja Timo Mattila.

Puistotori-kadulta Kalevankadun risteykseen talvikunnossapidettävä käytävä pysyy myös suljettuna, koska Puistokadun ja Kalevankadun risteyksen suojatiet eivät ole käytössä Puistokadun työmaan vuoksi.

Urakoitsija jatkaa töitä heti keväällä 2022. 

Tavoitteena viihtyisä ja turvallinen puisto

Puiston kunnostuksella pyritään lisäämään viihtyisyyttä ja turvallisuutta muun muassa uusimalla valaistus ja avaamalla näkymiä. Puiston keskipisteenä toimivaa keskusaukiota laajennetaan hieman, ja aukiolle sijoitetaan nykyistä enemmän penkkejä ja pöytäryhmiä.

Puistokadun kunnostustöiden yhteydessä puistoalueelle toteutetaan kaksi hulevesien viivytyspainannetta. Ne verhoillaan eri aikaan kukkivilla kasveilla.

Puistotorinpuistossa sijaitseva tenniskenttä kunnostetaan samassa yhteydessä.
 

Lisätietoja:

Viherrakennuttaja Timo Mattila
p. 050 599 1285
timo.mattila[at]jyvaskyla.fi
 

Asiasanat:  
Kaupunginosa: