Hyppää pääsisältöön

10.1.2022

Kolmasluokkalaisilla on mahdollisuus hakea ajalla 10.-21.1.2022 perusopetuksen musiikkiluokkaopetukseen lukuvuodelle 2022-2023.
Kuva
Tyttö soittaa vihreää kitaraa muiden oppilaiden keskellä / Hanna-Kaisa Hämäläinen

Jyväskylän kaupungin koulujen huoltajat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin musiikkiluokalle hakemisesta, soveltuvuustestistä ja musiikkiluokalle valinnan kriteereistä. Jyväskylän normaalikoulun, Jyväskylän kristillisen koulun ja Jyväskylän steinerkoulun kolmasluokkalaisten huoltajat saavat hakuohjeet omalta koululta.  

Soveltuvuustestit järjestetään hakuajan päätyttyä Kypärämäen koululla. Huoltajat saavat tiedon lapsen henkilökohtaisesta soveltuvuuskoeajasta sähköpostilla tai tekstiviestinä. 
Tieto musiikkiluokalle valituista oppilaista ilmoitetaan Wilma-viestillä tai kirjeellä kotiin 8.2.2022. Kypärämäen koulun musiikkiluokan aloittamisen edellytyksenä on, että soveltuvuustestin on läpäissyt yli 15 oppilasta ja, että musiikkiluokalle valitut oppilaat ovat vahvistaneet 14.2. mennessä ottavansa paikan vastaan.   

Jyväskylän perusopetuksessa 4–6 musiikkiluokkaopetusta annetaan Kypärämäen koulussa. Musiikkiluokalla opiskellaan oman opetussuunnitelman mukaisesti. Musiikkia on neljä tuntia viikossa ja tunneilla opiskellaan tavoitteellisesti yhdessä soittaen ja laulaen. Muiden oppiaineiden opetuksessa edetään perusopetuksen yleisen opetussuunnitelman mukaisesti.  
Musiikkiluokkavalinta tehdään sitovasti vuosiluokille 4–6. Kuudesluokkalaisilta tiedustellaan syyslukukauden lopussa, jatkaako oppilas musiikkiluokalla opiskelua vuosiluokilla 7–9. Jyväskylän perusopetuksen 7–9 musiikkiluokat sijaitsevat Kilpisen yhtenäiskoulussa

Infotilaisuus musiikkiluokalla opiskelusta 13.1. klo 18 

Kolmasluokkalaisille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus musiikkiluokalla opiskelusta torstaina 13.1.2022 klo 18. Linkki etäyhteydellä järjestettävään tilaisuuteen löytyy huoltajien saamasta Wilma-viestistä.  

Lisätietoa musiikkiluokalla opiskelusta löytyy myös musiikkiluokkaopetuksesta laaditusta videosta. Videolla musiikkiluokkien opettajat vastailevat musiikkiluokalla opiskelusta esitettyihin yleisimpiin kysymyksiin. Video musiikkiluokalla opiskelusta löytyy Jyväskylän musiikkiluokat YouTube-kanavalta. Vuoden 2021 musiikkiluokkien konsertin tallenne on myös kuunneltavissa musiikkiluokkien YouTube-kanavalta.  

 

Lisätietoja: 
rehtori Tiina Saarenketo, Kypärämäen koulu, p. 050 478 2513   
Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, p. 014 266 0180 
Kasvun ja oppimisen blogi: Tunnelmia musiikkiluokkaopetuksesta