Hyppää pääsisältöön
Kuva
Smash Bros Nintendo -peliryhmä Veturitalleilla pelikonsoleiden ääressä. Kuva Smash Bros Nintendo -ryhmä
Pääsisältö

Veturitalleilla kokoontuvat ryhmät syksy 2022 - kevät 2023

Veturitalleilla nuorilla on mahdollisuus kokoontua omaehtoisesti tai ohjatuissa harrastusryhmissä. Tässä lyhyet esittelyt jokaisesta ryhmästä, jotka tänä vuonna Veturitalleilla hengailevat.

Virtual Reality Point: Virtuaalitodellisuus kerho

On olemassa neljänlaisia ihmisiä:

A) Ne, ketkä ovat kokeneet aiemmin VR:n tarjoilut, mutta eivät innostuneet. Heitä kutsutaan "bugeiksi".
B) Ne, ketkä ovat kokeneet aiemmin VR:n maistiaiset ja jääneet siihen koukkuun hankkien parhaimmat laatuvehkeet kotiinsa sen jälkeen. He eristäytyvät muulta maailmalta ja näin ollen heitä kutsutaan "Virtuaali-eliteiksi".
C) Ne, ketkä eivät ole saaneet vielä kokea VR:n ihmeitä ja haluaisivat kokea sen jossain vaiheessa, mutta eivät omista laitteita. Heitä kutsutaan "ennakkotilaajiksi".
D) Ne, ketkä eivät ole kiinnostuneet aiheesta alkuunkaan. Heitä kutsutaan "boomereiksi".

Jos kuulut joko Virtuaali-eliteihin tai ennakkotilaajiin, niin tämä kerho voi olla juuri sinulle!

VR-pelaaminen Virtuaali-eliteille on muodostunut yksinäiseksi harrastukseksi ja ennakkotilaajille puolestaan haaveeksi. VRP:llä löydät muita lajista kiinnostuneita harrastajia tai uusia kokeilijoita, joista voit saada uutta kipinää lajin harrastamiseen, sekä mahdollisten pelikaverien löytämisen samalla kertaa. Perusideana tarjota ryhmäpelaamisen mahdollisuutta Virtuaali-eliteille ja ennakkotilaajille puolestaan extrana vielä sen lisäksi VR:n kokeminen itsessään. Kerhotoiminta kun ei maksa mitään, niin omiakin kavereita voi tuoda mukanaan kokemaan VR:n maailma (mikäli ovat 13-29 vuotiaita!) ja löytää yhteinen harrastus parhaimmillaan. Pelivalikoimaa löytyy ainakin ohjaajan Meta (Oculus) Quest 1 & 2-laitteista moneen junaan entisen paikallisen pelikeskuksen Victory Pointin valikoimilla, sekä muutamia uusiakin lisäksi. Halutessaan voi myös seurata pelitapahtumia telkkarilta/"screeniltä", jos ns. penkkiurheilu on enemmän sun juttusi sivusta seuraajana.

Kerho kokoontuu Veturitalleilla 9.11 alkaen keskiviikkoisin klo 17-19 toistaiseksi jouluun asti ja katsotaan jatkosuunnitelmat sen jälkeen.

Lisätietoja kerhosta saa ohjaajalta Sami Johanssonilta:
puh. 0407290479
 

Kuva
Kuvassa nuori pelaa vr laitteella

Smash Bros Nintendo -peliryhmä

Maanantaisin klo 16-20 Smash Bros Nintendo -ryhmä kokoontuu Veturitallien Höyry-tilassa. Tässäpä hieman avausta ryhmässä toimivan Kasperin kertomana:

"Olemme viikoittain kokoontuva videopeliporukka ja keskitymme lähinnä vastakkain pelattaviin kilpailullisiin taistelupeleihin. Pääasiallinen pelimme on Super Smash Bros. Ultimate ja usein tarjolla on myös Super Smash Bros. Melee. Vakiopeleistämme löytyy myös muita taistelupelejä, kuten Guilty Gear, King of Fighters, Tekken, ym. Smashia pelataan Nintendo Switchillä ja siihen kelpaavat Switchin sekä GameCuben ohjaimet. Muita pelejä pelataan useimmiten PC:llä ja silloin tällöin PS4:llä. 

Useimmilla tavoite on kehittää taitoja ja kenties joskus päihittää skenen kovimmat mestarit, mutta pohjimmiltaan kyse on kuitenkin aina hauskanpidosta. Kävijöiden taitotaso vaihtelee aloittelijasta vanhaan konkariin, eikä pelaaminen ole koskaan vakavaa. Autamme mielellämme aloittelijat mukaan toimintaan. Järjestämme myös silloin tällöin pieniä vapaaehtoisia turnauksia, joissa pääsee kokeilemaan kilpapelaamisen kutkuttavaa tunnelmaa.

Porukassamme on kannustava ja turvallinen ilmapiiri eikä ketään jätetä toiminnan ulkopuolelle taitotason tai minkään muunkaan ominaisuuden vuoksi. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan ja pelailemaan.

Kannattaa ottaa mukaan oma ohjain, mutta lainaohjaimiakin löytyy yleensä. Voit tuoda mukanasi myös oman pelikonsolin ja pelin.

Pelien ikärajoituksista:
Smash-pelisarjan pelit ovat PEGI 12 -luokiteltuja.
Muissa taistelupeleissä ikärajasuositus on tyypillisesti 16."
 

Kuva
Peliryhmä pelaamassa konsolipelejä pitkän pöydän äärellä. Kuva Birgit Ruuskanen

 

Odottavat ja nuoret äidit ryhmä

Veturitallien Höyry tilassa kokoontuu tiistai aamuisin klo 10-12 Odottavat ja nuoret äidit -ryhmä. Tapaamiset alkavat 4.10. ja ne ovat maksuttomia. Tammikuussa tapaamiset jatkuvat jälleen 10.1. alkaen. Ryhmään mukaan ovat tervetulleita kaikki alle 24-vuotiaat äidit. Voit vielä odottaa lastasi tai tulla mukaan maksimissaan 12 kk:n ikäisen vauvan kanssa. Tiedossa on kahvittelua, vertaistukea ja asiantuntija vierailijoita. Ryhmässä voi käydä silloin, kun itselle tai vauvalle se on mahdollista. Tilaan on esteetön kulku. Vetäjinä toimivat perheohjaaja Eveliina Matikainen ja nuorisonohjaaja Birgit Ruuskanen.

Yhteydenotot Eveliina p. 050 3280 741.

Kuva
nuori äiti istuu tuolilla ja pitää vauvaa sylissään. Vauvan edessä käsi pitää helistintä. Kuva Minna Huolman

Nuorisovaltuusto

Veturitallien Höyry -tilassa kokoontuu tiistai-iltaisin klo 16-20 nuorisovaltuusto eli tuttavallisemmin nuva. Tutustu tarkemmin nuorisovaltuustoon ja heidän toimintaan nuvan omilla sivuilla.

Creative Learning Hub -hanke

Haluaisitko toteuttaa esimerkiksi podcastin, musiikki-, video- tai valokuvausprojektin tai jonkin muun luovan alan projektin, mutta välineet, tila toteutukseen tai jokin muu puuttuu? Tule mukaan Creative Learning Hub -hankkeeseen. Jyväskylän nuorisopalvelujen hanke tarjoaa 16-29 -vuotiaille nuorille ohjausta, tiloja ja välineitä luovien alojen projektien toteutukseen vuoden 2022 aikana. Projektin voit tehdä yksin tai tiimissä. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 27.9.2022 klo 16.30 Veturitallien Tornissa (Veturitallinkatu 6). Jatkotapaamiset ja kesto sovitaan yhdessä ryhmäläisten tarpeen mukaan. Mukaan pääsee aina kun ryhmässä on tilaa. Lisätiedot ja tiedustelut vapaista paikoista: p. 040 489 0793 (myös WhatsApp) tai riikka.jarvinen(at)jyvaskyla.fi.

Voit käydä myös tutustumassa hankkeessa jo toteutettuun projektiin.

Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai

Tsukiai anime- ja mangaseura kokoontuu Veturitallien Höyryssä torstaisin klo 16-20. Tsukiai tarjoaa piristystä arkeenne. Miitteihin on mukava tulla rentoutumaan keskustelun, piirtelyn, lautapelien ja muiden sosiaalisten aktiviteettien parissa. Ryhmän toimintaa voi tulla katsomaan koska vaan ja jäseneksi liittyä niin halutessaan.

Lisätietoa löytyy heidän nettisivuiltaan.

Kuva
Tsukiai-ryhmä Veturitalleilla, henkilö leikkaa kakkua. Kuva Tsukiai-ryhmä

K-pop tanssiryhmät

Veturitalleilla treffaavat kaksi K-pop tanssiryhmää: HANA ja VALO. Molemmat ryhmät ovat suljettuja.

HANA -ryhmä kokoontuu aina perjantaisin. Näin he ovat raapustaneet kuvausta omasta toiminnastaan syksyllä 2021:

"Heissan! Olemme K-pop tanssiryhmä HANA(??=Kukka) ja toistaiseksi toimimme viiden hengen kokoonpanolla. Olemme kaikki innokkaita tanssijoita ja K-popin kuuntelijoita, joten mikä olisikaan parempi tapa yhdistää mielenkiinnonkohteemme ja toisemme, kuin tekemällä kivaa yhdessä? Ryhmän pääajatus on se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja panostamme siihen, että kaikilla on hyvä olla ryhmässä. "Ryhmäläinen ei ole harrasteväline, vaan harrastekaveri". HANA on yhä nuori tanssiryhmä niin jäsenten kuin itse ryhmänkin iältä, muttemme anna numeroiden määritellä taitojamme. Kiikarissa on suuria unelmia, joita tavoittaaksemme teemme todella kovasti töitä niin ryhmänä kuin yksilöinäkin. Tällä hetkellä suuntana on ensi syksynä järjestettävä vuotuinen KDC, jonka finaalissa yksi meistä on jo kerran ollut kisaamassa. Mutta kuka tietää, mitä muuta tässä vajaan vuoden aikana ehtii tapahtumaan ennen tuota kilpailua. Huhujen mukaan meidät voisi nimittäin nähdä esiintymislavalla jo tammikuussa?"

VALO -tanssiryhmä kokoontuu puolestaan sunnuntaisin. He kuvaavat ryhmäänsä seuraavasti:

Me olemme Valo, etelä-korealaisen popin cover tanssiryhmä Jyväskylästä. Olemme tanssineet yhdessä jo muutaman vuoden ajan. Ryhmässämme on monta erilaista persoonaa, mutta vain yksi aivosolu. Ryhmässä on tällä hetkellä viisi jäsentä. Valon löytää Instagramista nimellä @valo_dance.

Sisi Majitu ry.

Sisi Majitu –ryhmässä harrastetaan afrikkalaista tanssia ja rummutusta. Ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 17-19 Veturitallien Siperian päädyssä. Tunteihin sisältyy sekä tanssi että rumpu opetusta. Tunneille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta afrikkalaisesta tanssista tai rummutuksesta. Mukaan voi tulla kaikenikäiset kiinnostuneet koska tahansa. Jäsenmaksu on 35€ vuodessa ja alle 18-vuotiaille osallistuminen on ilmaista. Yhteydenotot sisimajitufinland(at)gmail.com.

Sisi Majitun toimintaan voit tutustua tarkemmin heidän nettisivuillaan.