Hyppää pääsisältöön
Kuva
Smash Bros Nintendo -peliryhmä Veturitalleilla pelikonsoleiden ääressä. Kuva Smash Bros Nintendo -ryhmä
Pääsisältö

Veturitalleilla kokoontuvat ryhmät syksy 2022 - kevät 2023

Veturitalleilla nuorilla on mahdollisuus kokoontua omaehtoisesti tai ohjatuissa harrastusryhmissä. Tässä lyhyet esittelyt jokaisesta ryhmästä, jotka tänä vuonna Veturitalleilla hengailevat.

 

Smash Bros Nintendo -peliryhmä

Maanantaisin klo 16-20 Smash Bros Nintendo -ryhmä kokoontuu Veturitallien Höyry-tilassa. Tässäpä hieman avausta ryhmässä toimivan Kasperin kertomana:

"Olemme viikoittain kokoontuva videopeliporukka ja keskitymme lähinnä vastakkain pelattaviin kilpailullisiin taistelupeleihin. Pääasiallinen pelimme on Super Smash Bros. Ultimate ja usein tarjolla on myös Super Smash Bros. Melee. Vakiopeleistämme löytyy myös muita taistelupelejä, kuten Guilty Gear, King of Fighters, Tekken, ym. Smashia pelataan Nintendo Switchillä ja siihen kelpaavat Switchin sekä GameCuben ohjaimet. Muita pelejä pelataan useimmiten PC:llä ja silloin tällöin PS4:llä. 

Useimmilla tavoite on kehittää taitoja ja kenties joskus päihittää skenen kovimmat mestarit, mutta pohjimmiltaan kyse on kuitenkin aina hauskanpidosta. Kävijöiden taitotaso vaihtelee aloittelijasta vanhaan konkariin, eikä pelaaminen ole koskaan vakavaa. Autamme mielellämme aloittelijat mukaan toimintaan. Järjestämme myös silloin tällöin pieniä vapaaehtoisia turnauksia, joissa pääsee kokeilemaan kilpapelaamisen kutkuttavaa tunnelmaa.

Porukassamme on kannustava ja turvallinen ilmapiiri eikä ketään jätetä toiminnan ulkopuolelle taitotason tai minkään muunkaan ominaisuuden vuoksi. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan ja pelailemaan.

Kannattaa ottaa mukaan oma ohjain, mutta lainaohjaimiakin löytyy yleensä. Voit tuoda mukanasi myös oman pelikonsolin ja pelin.

Pelien ikärajoituksista:
Smash-pelisarjan pelit ovat PEGI 12 -luokiteltuja.
Muissa taistelupeleissä ikärajasuositus on tyypillisesti 16."
 

Kuva
Peliryhmä pelaamassa konsolipelejä pitkän pöydän äärellä. Kuva Birgit Ruuskanen

 

Odottavat ja nuoret äidit ryhmä

Veturitallien Höyry tilassa kokoontuu tiistai aamuisin klo 10-12 Odottavat ja nuoret äidit -ryhmä. Tapaamiset alkavat 4.10. ja ne ovat maksuttomia. Tammikuussa tapaamiset jatkuvat jälleen 10.1. alkaen. Ryhmään mukaan ovat tervetulleita kaikki alle 24-vuotiaat äidit. Voit vielä odottaa lastasi tai tulla mukaan maksimissaan 12 kk:n ikäisen vauvan kanssa. Tiedossa on kahvittelua, vertaistukea ja asiantuntija vierailijoita. Ryhmässä voi käydä silloin, kun itselle tai vauvalle se on mahdollista. Tilaan on esteetön kulku. Vetäjinä toimivat perheohjaaja Eveliina Matikainen ja nuorisonohjaaja Birgit Ruuskanen.

Yhteydenotot Eveliina p. 050 3280 741.

Kuva
nuori äiti istuu tuolilla ja pitää vauvaa sylissään. Vauvan edessä käsi pitää helistintä. Kuva Minna Huolman

Tuu mukaan -toiminta

Tuu mukaan -toiminta on monipuolista vapaa-ajantoimintaa 13–29-vuotiaille nuorille, joilla on erityisen tuen tarvetta. Ryhmä kokoontuu Tuu mukaan -iltoihin Veturitalleille joka toinen tiistai-ilta klo 17.30–19.30 (kevään 2023 tapaamiset parillisilla viikoilla). Tuu mukaan -iltojen ohjelmassa on aina ohjattua yhteistä tekemistä ja vapaamuotoista yhdessä oleskelua. Tuu mukaan -iltojen lisäksi ryhmä osallistuu yhdessä Taidfestin-tapahtumatiimiin ja Seikkailijoiden kerho suuntaa kerran kuussa vaihteleviin nuorten toivomiin kohteisiin.

Toimintaa koordinoi Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tuki ry.
Lisätietoja: maiju.rasanen[at]kstuki.fi / 045 355 0738
https://kstuki.fi/toiminta/tuu-mukaan-toimintaa-nuorille/

Nuorisovaltuusto

Veturitallien Höyry -tilassa kokoontuu tiistai-iltaisin klo 16-20 nuorisovaltuusto eli tuttavallisemmin nuva. Tutustu tarkemmin nuorisovaltuustoon ja heidän toimintaan nuvan omilla sivuilla.

Virtual Reality Point

On olemassa neljänlaisia ihmisiä:
A) Ne, ketkä ovat kokeneet aiemmin VR:n tarjoilut, mutta eivät innostuneet. Heitä kutsutaan "bugeiksi".
B) Ne, ketkä ovat kokeneet aiemmin VR:n maistiaiset ja jääneet siihen koukkuun hankkien parhaimmat laatuvehkeet kotiinsa sen jälkeen. He eristäytyvät muulta maailmalta ja näin ollen heitä kutsutaan "Virtuaali-eliteiksi".
C) Ne, ketkä eivät ole saaneet vielä kokea VR:n ihmeitä ja haluaisivat kokea sen jossain vaiheessa, mutta eivät omista laitteita. Heitä kutsutaan "ennakkotilaajiksi".
D) Ne, ketkä eivät ole kiinnostuneet aiheesta alkuunkaan. Heitä kutsutaan "boomereiksi".

Jos kuulut joko Virtuaali-eliteihin tai ennakkotilaajiin, niin tämä kerho voi olla juuri SINULLE!

VR-pelaaminen Virtuaali-eliteille on muodostunut yksinäiseksi harrastukseksi ja ennakkotilaajille puolestaan haaveeksi. VRP:llä löydät muita lajista kiinnostuneita harrastajia tai uusia kokeilijoita, joista voit saada uutta kipinää lajin harrastamiseen, sekä mahdollisten pelikaverien löytämisen samalla kertaa. Perusideana tarjota ryhmäpelaamisen mahdollisuutta Virtuaali-eliteille ja ennakkotilaajille puolestaan extrana vielä sen lisäksi VR:n kokeminen itsessään. Kerhotoiminta kun ei maksa toistaiseksi mitään, niin omiakin kavereita voi tuoda mukanaan kokemaan VR:n maailma (mikäli ovat 13-29 vuotiaita!) ja löytää yhteinen harrastus parhaimmillaan. Pelivalikoimaa löytyy mm. Beat sabre, Epic rollercosters, Job simulator, Amongus VR, The Room VR: Dark Matter, Path of the warrior, Clash of Chefs, Vader Immortal Ep.1  yms. Halutessaan voi myös seurata pelitapahtumia telkkarilta/"screeniltä", jos ns. penkkiurheilu on enemmän sun juttusi sivusta seuraajana.

Kerho kokoontuu Veturitalleilla keskiviikkoisin klo 17-19 toistaiseksi ja katsotaan jatkosuunnitelmat sen jälkeen.

Kerhoon voi ilmoittautua tästä

Lisätietoja kerhosta saa ohjaajalta
Sami Johansson:
puh. 0407290479
samij1306@gmail.com

Kuva
Kuvassa nuori pelaa vr laitteella

 

Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai

Tsukiai anime- ja mangaseura kokoontuu Veturitallien Höyryssä torstaisin klo 16-20. Tsukiai tarjoaa piristystä arkeenne. Miitteihin on mukava tulla rentoutumaan keskustelun, piirtelyn, lautapelien ja muiden sosiaalisten aktiviteettien parissa. Ryhmän toimintaa voi tulla katsomaan koska vaan ja jäseneksi liittyä niin halutessaan.

Lisätietoa löytyy heidän nettisivuiltaan.

Kuva
Tsukiai-ryhmä Veturitalleilla, henkilö leikkaa kakkua. Kuva Tsukiai-ryhmä

K-pop tanssiryhmät

Veturitalleilla treffaavat kaksi K-pop tanssiryhmää: HANA ja VALO. Molemmat ryhmät ovat suljettuja.

HANA -ryhmä kokoontuu aina perjantaisin. Näin he ovat raapustaneet kuvausta omasta toiminnastaan syksyllä 2021:

"Heissan! Olemme K-pop tanssiryhmä HANA(??=Kukka) ja toistaiseksi toimimme viiden hengen kokoonpanolla. Olemme kaikki innokkaita tanssijoita ja K-popin kuuntelijoita, joten mikä olisikaan parempi tapa yhdistää mielenkiinnonkohteemme ja toisemme, kuin tekemällä kivaa yhdessä? Ryhmän pääajatus on se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja panostamme siihen, että kaikilla on hyvä olla ryhmässä. "Ryhmäläinen ei ole harrasteväline, vaan harrastekaveri". HANA on yhä nuori tanssiryhmä niin jäsenten kuin itse ryhmänkin iältä, muttemme anna numeroiden määritellä taitojamme. Kiikarissa on suuria unelmia, joita tavoittaaksemme teemme todella kovasti töitä niin ryhmänä kuin yksilöinäkin. Tällä hetkellä suuntana on ensi syksynä järjestettävä vuotuinen KDC, jonka finaalissa yksi meistä on jo kerran ollut kisaamassa. Mutta kuka tietää, mitä muuta tässä vajaan vuoden aikana ehtii tapahtumaan ennen tuota kilpailua. Huhujen mukaan meidät voisi nimittäin nähdä esiintymislavalla jo tammikuussa?"

VALO -tanssiryhmä kokoontuu puolestaan sunnuntaisin. He kuvaavat ryhmäänsä seuraavasti:

Me olemme Valo, etelä-korealaisen popin cover tanssiryhmä Jyväskylästä. Olemme tanssineet yhdessä jo muutaman vuoden ajan. Ryhmässämme on monta erilaista persoonaa, mutta vain yksi aivosolu. Ryhmässä on tällä hetkellä viisi jäsentä. Valon löytää Instagramista nimellä @valo_dance.

Sisi Majitu ry.

Sisi Majitu –ryhmässä harrastetaan afrikkalaista tanssia ja rummutusta. Ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 17-19 Veturitallien Siperian päädyssä. Tunteihin sisältyy sekä tanssi että rumpu opetusta. Tunneille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta afrikkalaisesta tanssista tai rummutuksesta. Mukaan voi tulla kaikenikäiset kiinnostuneet koska tahansa. Jäsenmaksu on 35€ vuodessa ja alle 18-vuotiaille osallistuminen on ilmaista. Yhteydenotot sisimajitufinland(at)gmail.com.

Sisi Majitun toimintaan voit tutustua tarkemmin heidän nettisivuillaan.