Hyppää pääsisältöön
Kuva
Face the Legacy -yhtye esiintymässä Tanssisali Lutakossa 5.10.2019. Kuva Jaakko Manninen
Pääsisältö

Veturitalleilla olevista tapahtumista pyritään ilmoittamaan mahdollisimman tarkasti tällä sivulla.

Tapahtumat ja ohjelma syksy 2022

Viikko 48 ohjelma:

 • ti 29.11. Retropelejä klo 14 alkaen. Joulukuusen koristelua.
 • ke 30.11. Skeittipaja- ja elokuva klo 17 alkaen
 • to 1.12. HUOM! Nuorisotila kiinni. Tiloissa yksityistilaisuus.
 • pe 2.12. Kiskoklubi klo 18-22

2.12. Kiskoklubi klo 18-22 (nuorisotila avoinna klo 16-22): klo 20.45 Unknown Decoy, klo 19.45 Vanguardian ja klo 18.45 Roseburn

Viikko 49 ohjelma:

 • ti 6.12. Itsenäisyyspäivä. Nuorisotila kiinni.
 • ke 7.12. Skeittipaja- ja elokuva klo 17 alkaen & joulutorttujen leipomista
 • to 8.12. Tryffeleiden tekemistä & Taidetorstai: sytykkeiden tekoa

Viikko 50

 • ti 13.12. Avointa toimintaa
 • ke 14.12. Joululaulu ilta klo 17 alkaen
 • to 15.12. Taidetorstai: Ekologisia joululahjoja LumoAvaa hankkeen kanssa
 • pe 16.12. Pikkujoulu iltakahvila klo 16-22

Viikko 51

 • ti 20.12. Retropeli-ilta klo 14 alkaen
 • ke 21.12. Korona peli turnaus klo 17
 • to 22.12. Nuorisotila kiinni. Rauhallista joulua kaikille!

22.12.2022-16.1.2023 Nuorisotila kiinni

Skeittikulttuuri-illat

Iltojen aikataulut: työpajat alkavat klo 17.00 ja elokuvanäytökset klo 19.10
Maksuttomat Skeittikulttuuri-illat ovat suunnattu 13–29-vuotiaille. Tilaisuudet eivät vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ke 16.11. 
Elokuvanäytös: Toi mitä sä teit oli mahtavaa (2019), Oona Markkanen & Ines Särkkä
kesto 35min – ikäraja: ikärajaton - kieli: Suomi & tekstitys: Englanti

Toi mitä sä teit oli mahtavaa on dokumenttielokuva skeittaamisesta, skeittaavien naisten kertomana. Näille naisille kyse on elämäntavasta, joka vie mukanaan. Mustelmilta tai auenneilta kyynärpäiltä on hankala välttyä, mutta onnistumisen tarjoama huuma on niiden arvoista. Perimiltään kyse on kuitenkin yhteisöllisyydestä sekä vapaudesta olla oma itsensä. Skeittaus on perinteisesti ollut miesvaltainen laji ja dokumentti esittelee suomiskeittauksen historiaa naisten näkökulmasta kerrottuna.


Työpaja: Skeittidekin maalaus – Annetaan vanhoille skeittilaudoille uusi elämä maalaamalla niitä! Paikanpäältä löytyy maalaustarvikkeet (spraymaali, akryylivärit ja tussit) ja käytettyjä skeittilautoja, mutta voit tuoda myös oman dekin. 

Ke 23.11. 
Elokuvanäytös: Abkhazia (2017), Vantte Lindevall
kesto: 52min – ikäraja K12 – kielet: Suomi, Englanti ja Venäjä & tekstitys Englanti

Abkhazia on Suomen ensimmäinen skeittikulttuuria popularisoiva dokumenttielokuva, joka kertoo elämäntapaskeittaajien seikkailusta itsenäisyyssodan runtelemaan neuvostoaikaiseen lomaparatiisiin, heidän omien tapojensa kyseenalaistamisesta, muiden huomioon ottamisesta ja intohimosta dokumentoida skeittausta.

Työpaja: Grippitaide – Päästetään luovuus valloilleen skeittilaudan gripityksen kanssa! Työpajassa on tarjolla opastusta grippitaiteen tekemiseen. Materiaalina on valikoima erikoisgrippejä (eri värejä ja läpinäkyvä), tusseja ja spraymaaleja. Suosittelemme oman dekin tuomista, mutta paikanpäältä löytyy myös käytettyjä lautoja, joihin voi laittaa uuden gripin.

Ke 30.11. 
Elokuvanäytös: A Place To Skate (2022), Jago Stock
kesto: 34min – ikäraja: ikärajaton – kieli: Englanti, Ranska ja Dari & tekstitys: Englanti

A Place to Skate is a short documentary by UK filmmaker and photographer Jago Stock. It documents the building of a skatepark in Morocco, the most recent project by Concrete Jungle Foundation. Throughout their six-week stay, the team constructed a 750m2 park within the grounds of the Centre Fiers et Forts, an orphanage that sits just south of Marrakech. The park is now integrated into the orphanage's youth programming and will soon be open to the wider local community.

Työpaja: Silkkipaino - Tule kokeilemaan silkkipainoa! Työpajaa pitää Liike22-skeittikaupan ja Otos-skeittimerkin perustaja, itseoppinut silkkipainaja Ville Leppänen. Jokainen osallistuja pääsee painamaan itselleen kangaskassin.

Ke 7.12. 
Elokuvanäytös: Humanity Stoked (2022), Michael Ien Cohen
kesto: 80min – ikäraja K16 – kieli: Englanti 

Humanity Stoked is a documentary about the beauty in overcoming fear and other challenges facing humanity as seen by icons of pro skating, science, art, music, activism, and education, all of whom share experiences and perspectives shaped by their love of skateboarding.

Työpaja: Skeittilaudan kasaus ja huolto - Puretaan skeittilauta osiin ja kasataan se pala palalta uudelleen. Työpajassa käydään läpi skeittilaudan eri osat, niiden ominaisuudet ja erot sekä opit yleisimmät huoltotoimenpiteet. Suosittelemme oman skeittilaudan mukaan ottamista, mutta paikan päällä on myös muutama skeittilauta lainattavaksi, joiden avulla voit harjoitella.

Järjestäjät: Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, Liike 22 ja Jyväskylän Rullalautailijat ry.
 

LumoAvaa-teemaillat

LumoAvaa-teemaillat on tarkoitettu luonnosta kiinnostuneille, huolestuneille ja sitä rakastaville henkilöille. Illoissa keskustellaan ympäristöstä, ilmastoasioista ja luonnon monimuotoisuudesta. Tarkoituksena olisi myös käydä ihmettelemässä ja tutkimassa luontoa sekä tehdä kantaa ottavaa taidetta. Tapaamiset ovat kello 17 -19.

 • Ke 24.8. 
 • Ke 28.9.
 • Ke 26.10.
 • To 24.11.
 • To 15.12.

LumoAvaa-ympäristökasvatushanke

Seuraa somesta Veturitallien ajankohtaisia tapahtumia

Facebook: @VeturitallitJyväskylä

Instagram: @veturitallit

Asiasanat:  
veturitallit